קהילה

שמן זית

דנדן הוא חצי איטלקי וכך למדתי ממנו לשתות קפוצ'ינו משובח, להיות אופטימית ולאכול כל דבר עם שמן זית משובח. אז קנינו לפני 15 שנה מכונת קפה באיטליה ועד היום היא מוציאה את הקפוצ'ינו הטוב ביותר בארץ, אני מנסה להיות אופטימית ולצחוק על החיים כשאני במצב רוח טוב…אבל הכי קשה היה למצוא שמן זית טעים ולא מזויף במחיר סביר, אז נטענו כרם זיתים של עשרים זנים שונים, דישנו אורגני מהזבל של העדר, לא ריססנו, וכל שנה אחרי החגים גייסנו מאות חברים למסיק.  אנשים מדהימים וטובים עומדים מתחת לעצים, מדברים, צוחקים ומוסקים זית זית ביד בלי לפצוע את הפרי (אמא של דנדן שעברה את השמונים מגיעה למסוק כל שנה ואוי ואווי למי שדורך בטעות על זית כשהיא בסביבה) ובסוף היום בארגזים קטנים מעבירים את הזיתים היפים ישירות לבית הבד לכבישה קרה ויוצא לנו שמן בטעם שאין כמותו בעולם עם חומציות של 0.1-0.3%. את השמן אנחנו שומרים בפחים כדי שלא יהיה מגע עם אור ובקירור של 17 מעלות ששומר על השמן טרי כאילו ירד עכשיו מהעץ. אז עכשיו גם את בעיית השמן פתרנו ואם גם אתם רוצים אפשר לקנות את השמן ב"לחמנינה" בתל-אביב או דרכנו.